Heeft u vragen?

Algemene informatie

algemene informatie over

veel gestelde vragen

De mooiste tuinontwerpen

Voor een prachtig tuinontwerp bent u bij Groener Hoveniers aan het juiste adres. Wij doen niets liever dan een prachtig ontwerp te schetsen waarin wij al uw wensen laten terug komen.

Een tuinontwerp dat bij u past

Allereerst zullen wij samen met u om tafel gaan zitten om al uw wensen nauwkeurig door te nemen. Misschien bent u wel opzoek naar een tuin vol met planten en een grote vijver of juist een tuin met veel bestrating. Vindt u het prettig in de tuin te werken of wilt u juist een tuin met zo weinig mogelijk onderhoud? In goed overleg zullen wij voor u een passend ontwerp tuinontwerp schetsen.

Uw tuinwens wordt realiteit!

Een tuinontwerp kan worden geschetst in eindeloos veel verschillende stijlen. Een klassieke tuin, een moderne tuin of een natuurtuin. Misschien heeft u wel kleine kinderen die ruimte nodig hebben om in de tuin te spelen. Of droomt u al jaren van een heerlijk loungehoek waar u al uw zomeravonden kunt doorbrengen? Ons hoofddoel is om aan al uw wensen te voldoen zodat u zich 100% thuis voelt in uw eigen tuin!

Stappenplan

Als u bij ons een aanvraag doet voor een tuinontwerp, komt Erik Kiewiet persoonlijk langs voor een oriënterend gesprek. Hier worden uw wensen, mogelijkheden besproken en het te besteden budget. Hierbij wordt ook overlegd welke materialen, (sier)bestrating, hout en dergelijke u wenst. Hierna ga ik met het ontwerp aan de slag. Na goedkeuring van dit ontwerp maak ik de definitieve schets en offerte.

Een tuin naar ieders wens

In de loop der jaren zijn er steeds meer types tuinen ontstaan met elk hun eigen sfeer en kenmerken. Renaissance tuinen kenmerken zich door het gebruik van lage strak bijgehouden hegjes in verschillende artistieke vormen. Landelijke tuinen hebben juist weer meer gazons waarbij de beplanting een mooi overloop vormt naar de omgeving. Bij waterrijke tuinen wordt meer gebruik gemaakt van vijvers, fonteinen en stroompjes, terwijl bij natuurlijke tuinen juist weer meer gebruik gemaakt wordt van verschillende planten en bloemen vanuit verschillende werelddelen.
Zelfs wanneer u een kleine tuin of slechts een balkon heeft zijn er mogelijkheden te over om dit tot uw eigen oase van rust te maken.

Elke tuin zijn eigen onderhoud

Het onderhoud dat uw tuin nodig heeft is ook afhankelijk van het type tuin dat u kiest. Moderne tuinen waarbij veel gebruik gemaakt wordt van split of tegels hebben een stuk minder onderhoud nodig dan een natuurlijke tuin waarbij elke plant zijn eigen specifieke aandacht nodig heeft. Daarnaast zijn ook de grootte en ligging van uw tuin bepalend voor de hoeveelheid onderhoud die uw tuin nodig heeft. Een hoge mate van onderhoud hoeft echter geen belemmering te zijn. Wanneer u zelf geen groene vingers heeft dan kunt u al het benodigde onderhoud aan uw nieuwe tuin ook uitbesteden aan ons. We zorgen ervoor dat alle aspecten van de tuin netjes en onderhouden blijven en dat uw planten de juiste voeding krijgen om zo mooi mogelijk in bloei te komen.

In Maart begint de lente! De temperaturen stijgen en we zullen de zon ook weer vaker zien. Aan de eerste krokussen en narcissen is te zien dat het lente wordt in de tuin.

Tijd voor de voorjaarsbeurt van de tuin. Maar wat houdt een voorjaarsbeurt voor de tuin eigenlijk in?

Werkzaamheden voorjaarsbeurt tuin :

  • Tuin bemesten
  • Verticuteren gazon
  •  Bemesten gazon
  •  Snoeien
  • Onderhoud reinigen bestrating, tegels en of terras.

Groenerhoveniers komt graag bij u langs om te zorgen dat u tuin tip top in orde komt voor de mooie lente en zomerdagen!

Met een groen dak krijgt uw dak een duurzame uitstraling. U kunt kiezen voor sedummatten, wilde bloemenmat of sedumkruiden varianten. Allerlei soorten kan ik leggen om uw dak én tuin compleet te maken.

Het onderhoud van alle soorten hagen:

  • Buxushaag
  • Beukenhaag
  • laurierhaag
  • taxushaag en coniferenhaag.

Wij verzorgen de aanleg en het juiste onderhoud voor de door u gewenste haag.

De juiste bemesting , het snoeien en advies bij ziekten van uw haag.

Ook voor het complete pakket van onderhoud aan uw coniferenhaag. Denk daarbij aan bemesting maar ook snoeien en scheren van uw coniferenhaag.

Licht in uw tuin is onmisbaar. Niet alleen is goede verlichting handig of inbraakwerend maar met een uniek lichtplan kunt u de juiste uitstraling creëren voor uw tuin of terras.

Meer informatie

Als u benieuwd bent wat wij voor u kunnen betekenen wat betreft uw lichtplan kunt u altijd telefonisch contact opnemen of vrijblijvend een offerte aanvragen. We informeren u graag over ons aanbod en de eindeloze mogelijkheden bij Groener Hoveniers.

Een vijver aanleggen is iets wat wij graag voor u doen bij Groener Hoveniers. Een prachtige vijver kan van uw tuin compleet plaatje maken. Het aanleggen van een vijver vergt kennis en professionaliteit. Wij zijn dus het geschikt hoveniers bedrijf om uw vijver te laten aanleggen.

Soorten vijvers

Elke vijver is maatwerk en wordt naar uw wensen gerealiseerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten vijvers, een aantal voor u opgesomd:

• Een natuurlijke vijver
• Een koivijver
• Een zwemvijver
• Een strakke vijver
• Een siervijver

Voordat u een vijver laat aanleggen is het verstandig goed na te denken wat u precies wil met uw vijver. Een vijver kan voor de sier worden aangelegd maar ook om een tuin juist extra natuurlijk te laten lijken. Kortom elke vijver is anders en heeft andere doeleinden.

Onderhoud aan uw vijver

Nadat een vijver op de juiste manier is ontworpen en aangelegd is het zeer belangrijk om deze ook op de juiste manier te onderhouden. Elke vijver heeft hierin zijn eigen onderhoudseisen.
Zo heeft een koivijver veel meer onderhoud nodig dan een natuurlijke vijver. Een zwemvijver moet voorzien zijn van extra goede filters om de waterkwaliteit te bewaken. Ook bij het onderhouden van uw vijver kunnen wij u helpen. We gaan graag het gesprek met u aan over de mogelijkheden van onderhoud aan uw nieuwe of bestaande vijver(s).