Tuinaanleg

Tuinaanleg

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin komt veel meer kijken dan de meeste mensen beseffen. Het beeld dat de men heeft bij tuinaanleg betreft over het algemeen de daadwerkelijke werkzaamheden die verricht worden in de tuin. Het proces rondom tuinaanleg is echter veel breder en begint veel eerder dan dat de eerste schep aarde omgewoeld wordt.

Uw tuinwensen in kaart gebracht

De eerste stap in het traject naar een nieuwe tuin is het in kaart brengen van uw wensen. Bent u op zoek naar een strakke tuin? Een natuurlijke tuin? Of juist een tuin met veel waterpartijen? U kunt bij ons aangeven hoe uw droomtuin eruit ziet, en wij zullen samen met u aan de hand van de ligging, ruimte en overige eigenschappen van uw tuin bepalen hoe en waar de verschillende tuinelementen aangelegd dienen te worden.

Verschillende tuinelementen

Binnen uw nieuwe tuin zijn er verschillende elementen die aangelegd dienen te worden. Het bekendste voorbeeld hiervan is de sierbestrating. Maar u kunt bijvoorbeeld ook denken aan borders, gazons, vijvers, verlichting, terrassen, tuinhuizen of schuttingen.
Elk van deze elementen dient op elkaar afgestemd te worden om tot het mooiste eindresultaat te komen.

Beplanting in uw nieuwe tuin

Nadat het ontwerp gemaakt is zullen we samen met u een beplantingsplan maken waarin duidelijk wordt welke planten en bloemen aanwezig zullen zijn in de tuin. Hierbij rekening houdend met hoogtes, kleur en bloeitijd. Ook de plaatsing van de verschillende planten zal afhankelijk van de ligging, grondsoort en inval van de zon bepaald gaan worden.

Aanleggen van de tuin

Wanneer het ontwerp en beplantingsplan zijn afgerond kan het daadwerkelijke werk in de tuin gaan plaatsvinden. Onze experts plannen met u een afspraak voor een of meerdere dagen waarop u wilt dat de werkzaamheden uitgevoerd gaan worden. Hierbij zorgen wij ervoor dat u zo min mogelijk last heeft van de werkzaamheden. Het groenafval wordt netjes afgevoerd, en de tuin wordt pas opgeleverd wanneer deze tot in de puntjes gereed is.

Meer informatie

Als u benieuwd bent wat wij voor u kunnen betekenen kunt u altijd telefonisch contact opnemen of vrijblijvend een offerte aanvragen. We vertellen u graag meer over ons aanbod en de eindeloze mogelijkheden bij Groener Hoveniers.

Aanleg_LandvBartje_1