Soorten tuinen

Soorten tuinen

Een tuin is veel meer dan een paar planten en tegels die u achter uw huis heeft. Een goede tuin is een verlengstuk van uw huis en smaak. Wanneer een tuin qua stijl aansluit bij uw woning en goed past bij uw persoonlijke voorkeuren wordt dit een plek waar u met veel plezier kunt vertoeven of kunt tuinieren. Om dit mogelijk te maken nemen we als eerste stap in het volledige traject uw tuinwensen met u door.

Een tuin naar ieders wens

In de loop der jaren zijn er steeds meer types tuinen ontstaan met elk hun eigen sfeer en kenmerken. Renaissance tuinen kenmerken zich door het gebruik van lage strak bijgehouden hegjes in verschillende artistieke vormen. Landelijke tuinen hebben juist weer meer gazons waarbij de beplanting een mooi overloop vormt naar de omgeving. Bij waterrijke tuinen wordt meer gebruik gemaakt van vijvers, fonteinen en stroompjes, terwijl bij natuurlijke tuinen juist weer meer gebruik gemaakt wordt van verschillende planten en bloemen vanuit verschillende werelddelen.
Zelfs wanneer u een kleine tuin of slechts een balkon heeft zijn er mogelijkheden te over om dit tot uw eigen oase van rust te maken.

Elke tuin zijn eigen onderhoud

Het onderhoud dat uw tuin nodig heeft is ook afhankelijk van het type tuin dat u kiest. Moderne tuinen waarbij veel gebruik gemaakt wordt van split of tegels hebben een stuk minder onderhoud nodig dan een natuurlijke tuin waarbij elke plant zijn eigen specifieke aandacht nodig heeft. Daarnaast zijn ook de grootte en ligging van uw tuin bepalend voor de hoeveelheid onderhoud die uw tuin nodig heeft. Een hoge mate van onderhoud hoeft echter geen belemmering te zijn. Wanneer u zelf geen groene vingers heeft dan kunt u al het benodigde onderhoud aan uw nieuwe tuin ook uitbesteden aan ons. We zorgen ervoor dat alle aspecten van de tuin netjes en onderhouden blijven en dat uw planten de juiste voeding krijgen om zo mooi mogelijk in bloei te komen.

Meer informatie

Als u benieuwd bent wat wij voor u kunnen betekenen kunt u altijd telefonisch contact opnemen of vrijblijvend een offerte aanvragen. We vertellen u graag meer over ons aanbod en de eindeloze mogelijkheden bij Groener Hoveniers.