Onderhoud gazon

Onderhoud gazon

Beplantin4Om een bestaan gazon er fraai en gezond uit te laten zien moet er regelmatig aandacht worden besteed aan het onderhoud zoals maaien, harken, bemesten, beluchten en onkruidbestrijding. Wij hebben de kennis in huis om uw gazon van het juiste onderhoud te voorzien.

Denk daarbij aan :

Graskanten knippen of snijden

Goed afgelijnde grasperken zien er mooier, strakker en afgewerkt uit.Bovendien is het steken of snijden van graskanten van belang om te voorkomen dat het gazon uitbreidt naar perken.

Verticuteren van uw gazon

Verticuteren van uw gazon voorkomt dat het gebrek krijgt aan zuurstof en water. Door de te dikke viltlaag te verwijderen die normaliter uw gazon beschermt voorkomt u mosgroei.Ook dode of slappe pollen, maaisel en afval moet krachtig worden weg geharkt. Dit zorgt ervoor dat er weer voldoende lucht, regenwater en meststoffen bij de wortels kunnen komen. Aangetrapte grasvelden kunnen worden opgefrist door te prikken ,daardoor kan de lucht en het vocht tot de diepste wortels doordringen zodat deze zich beter kan ontwikkelen.

Onkruidbestrijding

Een groot aantal verschillende soorten wilde planten kunnen op gazons als lastig worden ervaren. Ze kunnen stuk voor stuk worden uitgestoken of worden verdelgd met een bestrijdingsmiddel.

Ongedierte bestrijding

Last van mollen in uw tuin? Neemt u direct contact met ons op!

Aanleg gazon

Behalve het onderhoud van het gazon kunt u ook terecht bij ons voor het ontwerp.

Heeft u vragen? Neemt u vrijblijvend contact met ons op.