Tuintips van uw Hovenier

  • 0

Tuintips van uw Hovenier

In de maand mei mag er 1 ├á 2 keer per week gemaaid worden, afhankelijk van de groei. Met regenachtig weer kunt u kunstmest strooien om het gras gezond te houden, herhaal dat over een 3  maand nog eens.
Ook  de  kanten kunnen  afgestoken en geknipt worden.th13

 

Vaste planten kunnen in de volle grond gezet worden. Let bij het aanschaffen van nieuwe planten goed op de plek waar u de planten gaat plaatsen, in verband met zon en schaduw plekken en verschillende soorten aarde. Ook de plantenborders kunnen deze maand wel wat bemesting gebruiken o.a. Koemest, Kunstmest, Compost.

De meeste hagen kunnen nu voor de eerste keer dit jaar worden gesnoeid. Met coniferen kun je eventueel nog wachten. Het bemesten van de hagen is ook in deze maand aan te raden.

Als u een vijver in de tuin wilt, is dit de juiste periode om de vijver aan te leggen. Let goed op de diepte en ligging van de vijver. In mei kan er volop genoten worden van de vissen. Nieuwe zuurstof planten mogen de vijver in, ook de vorstgevoelige. De vissen mogen gevoerd worden, maar let erop dat ze wel alles opeten geef anders liever een aantal keer iets minder voer. Scheur de waterlelie en plant hem opnieuw uit. Zet met mooi weer lekker je tuinstoel in de zon en geniet van de eerst warme zonnestralen van de komende zomer!

Uiteraard kunt u dit alles ook uit handen geven aan Groenerhoveniers.

 


Leave a Reply